Sähköpostilistan käyttöohjeet

Yleisten viestien lähettäminen listalle

Listan jäsenet ja työnantajat voivat lähettää viestejä suoraan sähköpostilistalle osoitteeseen litterointilinkki [a] lists.jyu.fi . Listan ulkopuolisilta ihmisiltä viestit siirtyvät aina ensin moderointiin, jolloin listan ylläpitäjä päättää hyväksyykö ne vai ei. Jos työnantaja lähettää listalle työtarjouksen, joka on erittäin puutteellinen perustietojen osalta ei viestiä välttämättä julkaista ennen kuin työnantajaan on otettu erikseen yhteyttä asian tiimoilta. Tämän takia työnantajia kehotetaan kirjoittamaan työtarjouksensa huolella! Ohjeita löytyy esimerkiksi Työnantajien omasta osiosta.

Jäsenet voivat lähettää listalle esimerkiksi yleisiä kysymyksiä tai tiedusteluja jos uskotte niiden vastauksien lukemisesta olevan hyötyä myös muille jäsenille. Lisäksi jäsenillä on lupa julkaista listalla esimerkiksi litterointiin liittyviä uutisia, linkkejä ja listan ulkopuolisia työpaikkailmoituksia, jos ne liittyvät litterointiin.

Jäsen: Työtarjouksiin vastaaminen

Jos löydät listalta sinua miellyttävän työtarjouksen, lue se huolella ja vastaa työnantajalle tämän kuvailemien vaatimuksien mukaisesti. Jos erillisiä vaatimuksia vastauksille ei olla määritelty, kerro ainakin hiukan itsestäsi ja työkokemuksestasi (kannattaa ehkä mainita myös kirjoitusnopeus). Kaikilla listan jäsenillä on yhtäläinen oikeus vastata mihin tahansa listalle tulevaan ilmoitukseen, mutta yleensä nopeat syövät hitaat. Kannattaa siis lähettää vastausviestiä vikkelästi heti ilmoituksen julkaisun jälkeen. Kiinnitä erityistä huomiota ilmoituksen deadlineihin ja pidä mielessä, että vastaamalla ilmoitukseen hyväksyt työnantajan määrittelemät työehdot työlle, samalla myös aikarajan missä ajassa sinun tulisi työ suorittaa.

Jäsen: Jos sinut valitaan työntekijäksi

Jos työnantaja valitsee  sinut työntekijäksi, ilmoita tästä suoraan myös listan muille jäsenille lähettämällä viestiä osoitteeseen litterointilinkki [a] lists.jyu.fi . Näin vältetään turhien ylimääräisten vastausviestien lähettely. JOS projekti on laaja (esim. 10+ haastattelua) ja lisätyöntekijöitä mahtuisi mukaan, ilmoita siitäkin niin muut ovat tietoisia, että töitä on vielä tarjolla.

Jäsen: Listalta eroaminen

Jäsenenä listalta voit erota milloin vain haluat, mutta viimeistään se on tehtävä silloin kun valmistut ja työllistyt ensimmäisen kerran. Voit itse irtisanoutua listalta TÄMÄN sivun kautta tai ottamalla yhteyttä ylläpitäjään, joka sitten poistaa sinut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s