Opiskelija, haluatko jäseneksi?

Jäsenhaku on jälleen auki!


LitterointiLinkin jäseneksi voi hakea kuka tahansa litterointitaitoinen opiskelija, mutta tarkemmat vaatimukset löydät sivun alaosasta. Tällä hetkellä listan jäsenyydet on varattu ainoastaan opiskelijoille ja listalle liittyessään sitoudut myös eroamaan sieltä siinä vaiheessa kun valmistuttuasi löydät ns. oikeita töitä. Tämä siksi, koska listan työtarjoukset halutaan varata ensisijaisesti juuri opiskelijoille. Tällaiset osa-aikaiset, kotioloissa työstettävät ja joustavat työtehtävät ovat ihanteellisia opintojen oheen ja haluamme siis kannustaa opiskelijoita litterointitöihin, koska niillä on vähäisempi vaikutus opintojen edistymiseen kuin monilla muilla töillä.

LitterointiLinkin jäsenille ei ole vaatimuksia kirjoitusnopeuksien suhteen, mutta haluaisimme huomauttaa, että näissä työtehtävissä kirjoitusnopeudella on todella suuri merkitys. Mitä nopeampi olet kirjoittamaan, sitä parempi tuntipalkkasi tulee olemaan. Palkkaukset määritellään yleensä äänitteiden kestojen mukaan (esim. 40€/äänitetunti), mutta sinun kirjoitusnopeutesi määrittelee sen kuinka kauan sinulla tuon yhden äänitetunnin litteroimiseen menee. Suosituksemme on, että kirjoitusnopeutesi olisi 300-400+ merkkiä/min, koska noilla nopeuksilla voit jo päästä kohtuullisiin tuntiansioihin (kirjoitusnopeutesi voit käydä testaamassa täällä). Hitaamminkin kirjoittavat ovat listalle tervetulleita, mutta jos nopeutesi on alle 200 merkkiä/min, kehotamme sinua harkitsemaan tarkoin onko tämän tyyppinen työ sinulle taloudellisesti kannattavaa, koska tienaat käytännössä kaksi kertaa vähemmän tuntipalkaltasi kuin nopeammin kirjoittavat. Jos tästä huolimatta haluat liittyä listalle, ovat viralliset vaatimukset seuraavanlaiset.

LitterointiLinkin listalle voivat liittyä kaikki kiinnostuneet opiskelijat, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

 • olet suorittanut Jyväskylän yliopiston etnologian oppiaineen kenttätyökurssin (tai vastaavan) ja sen kautta ymmärrät haastattelu- ja litterointitekniikoiden periaatteet (tai todistat litterointiosaamisesi jotain muuta kautta)
 • tutustut LitterointiLinkin nettisivujen ohjeistuksiin, jotta ymmärrät mistä on kysymys ja olet perillä oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi listan jäsenenä (lue erityisesti sähköpostilistan käyttöohjeet)
 • listalle liittyessäsi sitoudut vaitiolovelvollisuuteen koskien kaikkea litteroimaasi materiaalia ja aineistoa (ja suostut tarvittaessa allekirjoittamaan tästä kirjallisen sopimuksen)
 • lisäksi liittyessäsi lupaudut eroamaan listalta valmistumisesi jälkeen viimeistään siinä vaiheessa kun työllistyt

Jos haluat liittyä listan jäseneksi, ota yhteyttä listan ylläpitäjään ja kirjoita viestiin seuraavat asiat itsestäsi:

 • Nimi
 • Puhelinnumero
 • Sähköposti
 • Yliopisto ja pääaine
 • Kuvaus litterointikokemuksestasi tai -koulutuksestasi (esim. milloin olet suorittanut kenttätyökurssin)
 • Litterointikielesi suomen lisäksi (voisitko litteroida myös muilla kielillä?)
 • Kirjoitusnopeutesi, merkkiä/min (nopeutesi pääset testaamaan osoiteessa http://10fastfingers.com/typing-test/finnish )

Ylläpitäjän sähköposti: marianna.tarvainen [a] gmail . com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s